Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Download ~ Kongo, rumban och jag * by Elin Unnes ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Kongo, rumban och jag

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kongo, rumban och jag
  • Author : Elin Unnes
  • Release Date : January 12, 2015
  • Genre: Travel & Adventure,Books,Arts & Entertainment,Music,
  • Pages : * pages
  • Size : 8337 KB

Description

”TĂ€nk om flygplan Ă€r som pengar. TĂ€nk om de bara fungerar för att vi alla tror pĂ„ att de fungerar. Och tĂ€nk om alla pĂ„ det hĂ€r planet samtidigt tvivlar, bara i nĂ„gra sekunder, precis nĂ€r vi lyfter och att trycket faller och att nosen dyker ner i terminalen och allt brinner upp.
UngefÀr sÄ försöker jag sluta tÀnka medan jag blundar och med iskalla knogar greppar om armstöden pÄ planet som ska ta oss till Kongos huvudstad Kinshasa. Jag vet inte om det Àn men om sex dagar, nÀr planet i motsatt riktning lyfter frÄn Kinshasas flygplats, kommer jag sitta med nÀsan tryckt mot rutan och njuta av hur vackra blixtarna utanför fönstret Àr.
FrĂ„n luften kommer Kinshasa att breda ut sig under planet som en gnistrande amöba, upplyst nĂ€stan enbart av öppen eld mitt i ett stort hav av svart, och jag kommer inte att tĂ€nka att det Ă€r min kroppsvikt mot fönstret som gör att planet plötsligt girar till höger. IstĂ€llet kommer jag att tĂ€nka att det Ă€r den absolut vackraste stad jag sett uppifrĂ„n och att dess vĂ„ldsamma nĂ€rvaro, pĂ„ mindre Ă€n en vecka, kan tvĂ€tta Ă€ven den allra mest neurotiska mĂ€nniska ren frĂ„n tvĂ„ngstankar.”
SÄ börjar Elin Unnes resedagbok frÄn Kongo, dit hon Äkte med den vÀrldskÀnde konstnÀren Carsten Höller för att söka upp nÄgra av Afrikas just nu största musikstjÀrnor.
Det Àr en annan version av nutidshistorien, en berÀttelse i kortformat om ett land lÄngt ifrÄn krig, kolonialism och diktatorer. För Kinshasa ruvar pÄ en hemlighet: en fullkomligt unik musikscen. Ingenstans i hela vÀrlden betyder musik sÄ mycket. Samtidigt Àr det fÄ i resten av vÀrlden som vet om vad som just nu pÄgÄr i Kongo.
Kongo, rumban och jag Àr ett resereportage frÄn en explosiv, vital och sjÀlvförsörjande musikscen, fylld av musiker som istÀllet för de amerikanska rapparnas nyrika uniform klÀr sig i japansk haute couture och skolflicksuniform.


Free Books Download "Kongo, rumban och jag" PDF ePub Kindle